Ένα υπέροχο βιβλίο που πιστεύω οτι αξίζει την προσοχή μας λέγεται "ΆΘΛΙΟΙ" του Βίκτωρ Ουγκό το οποίο μου έδωσε να διαβάσω η κ.Ευδοξία. Αυτό το βιβλίο μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Η επίθεση του λαού ενάντια στη Δημοκρατία δημιουργεί καταστροφικά αποτελέσματα. Ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο δείχνει τη σκληρή μεριά του λαού να επιβιώσει.

ougko_biblio6.jpg

Χρύσα Χ.

Ο ΒΑΝΚΑ ΚΑΙ Τ' ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ Η Κ.ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ.ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ,ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΕΥΝΟΗΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ...
image008.jpg

Κατερίνα Χ.


Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές είναι ένα πολύ περιπετειώδες βιβλίο που το διάβασα στη βιβλιοθήκη του δήμου μου.Η περιπέτεια με τη φαντασία δημιουργούν
έναν απίθανο συνδυασμό γι αυτό κι εγώ το διάλεξα.Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον αγαπημένο μου συγγραφέα τον Ευγένιο Τριβιζά.

external image Watermark.aspx.jpg

Παναγιώτα Κ.

Το Πειραχτήρι των Αριθμών είναι ένα υπέροχο βιβλίο που μου έδωσε η κ.Ευδοξία.Το βιβλίο το έγραψε ο Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ.Αυτό το βιβλίο μιλάει για τον Ρόμπερτ,ένα παιδί που μισεί τα μαθηματικά.Για 12 ημέρες στα όνειρά του έρχεται το Πειραχτήρι των Αριθμών και του αλάζει την γνώμη για τα μαθηματικά.
..jpg Ταμάρα Π.external image %CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF.jpgΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

το προτελευταίο σκαλοπάτι


<<Δεν κουράζομουν γράφοντας τα βιβλία μου.Τους είχα πάντα όλους γύρω μου,ανθρώπους αληθινούς,ζωντανούς ακόμα κι όταν είχανε πια πεθάνει.Έτσι ήταν κι η μητέρα μου - νεκρή από χρόνια,όμως ολοζώντανη όταν έγραφα το πρώτο μου βιβλίο,και το άλλο,και το άλλο...Κι έτσι ολοζώντανη έμεινε στη μνήμη μου κι η τρέλα της,που πολύ αργότερα μάθαμε ότι δεν ήταν τρέλα αλλά μια νόσος γνωστή σήμερα ως αλτσχαιμερ.Στο τελευταίο μου βιβλίο,αισθάνθηκα την ανάγκη να χαρίσω στην Έμμα τη ζωή που δεν είχε,το τέλος μιας δυναμικής γυναίκας,ικανής να ξεπεράσει τον πόνο και να σταθεί στα πόδια της αυτάρκης κι αξιοπρεπής>>.

Αυτό το βιβλίο είναι υπέροχο αλλά μόνο για ηλικίες 10 και πάνω που μπορούν να καταλάβουν τις λέξεις...

Κατερίνα Χα.